Linking Lizards 3 seizoen 17 - 18: Wijnverkoop

- Wijnverkoop 2017

- Interne bijscholing

- Stagedag U13-U15 meisjes

- Stromend water @ Korbeek-Lo

- Via Lizards naar Liga A: Jens Christiaens


Lizards wijnverkoop 2017

Beste Lizards,

De jaarlijkse wijnactie van onze club gaat van start! Met de feestdagen in het vooruitzicht is iedereen op zoek naar lekkere wijnen die de festiviteiten en de sfeer kunnen verzekeren. Naast lekkere Frans wijnen hebben we ook zeer goede Spaanse en Italiaanse wijnen in het aanbod. Bovendien hebben we gezorgd voor wat bubbels met lekkere cava en crémant.

Deze actie richt zich in eerste instantie op de verschillende volwassenploegen, maar is ook toegankelijk voor de jeugd die liever wijn dan paaseitjes verkoopt. De actie start nu en de bestellingen worden afgesloten begin december. De bestellingen kunnen afgehaald worden door de verkopers op 12 en 14 december in Korbeek-Lo tussen 19u00 - 21u00.

Noteer ook alvast vrijdag 10 november 2017 want dan zal onze exclusieve proeverij doorgaan bij onze sponsor Dulst. Hier worden de 'wijnen voor de kenner' onder de loep genomen begeleid door een absolute wijnkenner.

Ook gaan er proeverijen door in cafetaria Korbeek-Lo. Deze proeverijen gaan door op zondag 12/11/2017 vanaf 15u00 en zaterdag 18/11/2017 vanaf 16u00.

Alle informatie omtrent de wijnverkoop kan je vinden op volgende website: http://www.lizards.be/wijnverkoop/

 

Interne bijscholing voor onze trainers

Winteruur of niet, zondag 29 oktober stonden onze trainers om 9u00 klaar in Sporthal De Wijnpers voor een bijscholing. Deze bijscholing stond onder leiding van Julien Van De Vyver, één van de beste techniektrainers in ons Belgenland.

Wie is Julien Van De Vyver?

Julien was actief op het hoogste niveau in België zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Hij maakte jaar en dag deel uit als trainer van de Topsportschool in Vilvoorde en als trainer van de Nationale Jeagdteams. Momenteel is Julien actief bij onze noorderburen als trainer/coach van het Talent Team Meisjes (Nederlandse volleybalschool) gecombineerd met assistent-trainer bij VC Oudegem (Liga A Dames).

Waarom deze bijscholing?

Lizards wil zich niet enkel inzetten voor de speler en speelsters. Wij willen ook zowel beginnende als ervaren trainers de kans geven om te groeien in hun volleybalkennis en trainerservaring. We investeren hierdoor actief in opleiding en begeleiding van onze trainers.

We zijn als club dan ook zeer verheugd dat Julien nog steeds tijd vrij maakt om onze trainers de kneepjes van het vak bij te brengen.

 

 

Stagedag U13 - U15 meisjes in Lubbeek

Eén november 2017 misschien een triestige dag door het feit: ALlerheiligen en het herdenken van de overledenen.

Niet voor onze U13 en U15 meisjes. Zij waren springlevend en stonden om 9u00 reeds te popelen in de sporthal van Lubbeek. Trainers Gijs, Jolien en Simon hadden een super stagedag voorzien.

Om 9u00 werden er gezamelijke opwarmingsspelletjes gespeeld om nadien gerichte technische trainingen te krijgen in aparte groepjes. Net voor de middagpauze waren er preventieoefeningen voor het lichaam van de meisjes. De oefeningen werden voorbereid door onze clubexpert Jelte Hillewaere maar werden gegeven door Gijs.

Na de middagpauze werd de nadruk gelegd op de 'teamplay' van de groepen. Hier werden de meisjes onderverdeeld in de huidige competitiegroepen om de automatismen aan te scherpen. 

Als afsluiter werd er nog een gemeenschappelijk tornooi georganiseerd door de trainers.

Het was een zeer nuttige, leerrijke en plezante stagedag zowel voor de speelsters als voor de trainers.

Groeten, Gijs, Jolien en Simon.

 

Stromend warm water in cafetaria Korbeek-Lo

Onder het motto 'alle beetjes helpen'! Waar Heren 4 een hele zomer de handen uit de mouwen heeft gestoken met een pracht van een resultaat, hebben ze een straffe hulplijn ingeroepen om tot vast stromend water te komen in de cafetaria.

De 'handige Harry' van dienst was David Limbos (papa van Loeka en Kian). David heeft misschien het warm water niet uitgevonden, maar er wel voor gezorgd dat er vast stromend water ter beschikking is in onze cafetaria.

David, hartelijk dank voor je hulp en het leuke resultaat !

 

Via Lizards naar Liga A - Jens Christiaens

Volleybalclub Lizards staat garant voor kwalitatieve jeugdopleidingen op maat van elk individu.

In onze rubriek 'Via Lizards naar Liga A' zijn we deze maand toegekomen bij de 24 jarige Jens Christiaens.

Jens is ondertussen bezig aan zijn 8e seizoen op het hoogste niveau. Hij is via de Volleybalschool (2e divisie en 1e nationale) de taalgrens overgetrokken richting VBC Waremme (Liga A) om daarna bij het Nederlandse Tilburg (Liga A) aan de slag te gaan. Na enkele seizoenen keerde Jens terug naar België bij VDK Gent (Liga A). Dit seizoen komt Jens uit bij de buren van Volley Haasrode Leuven.

Hoe ben jij bij Lizards terecht gekomen?

Als leerling van de sportschool Redingenhof kreeg ik toenmalig training van een trainer van Lizards. De bal is toen aan het rollen gegaan. Via de 'Lizards Beachclub' ben ik dan na verloop van tijd ook in de zaal bij Lizards toegekomen.

Welk was jou mooiste Lizardsmoment?

Elk jaar was er de Christmas Cup in Maaseik (nu omgevormd tot de Steengoedcup). Dit is een prestigieus tornooi voor de U17 jongens en meisjes. Hier heb ik de titel van 'MVP' gewonnen toen ik nog 2e jaars U15 speler was.

Heb je 1 tip voor de huidige Lizards om hun volleybaldroom waar te maken?

Het is misschien een clichéverhaal dat iedereen zal vertellen, maar hard blijven werken en nooit opgeven aan je dromen. Vroeger werd mij ook steeds verteld dat ik te klein was om mee te draaien op Liga A niveau, maar ondertussen trek ik reeds 8 jaren goed mijn plan op dit niveau.

Bedankt Jens en nog veel succes in je verdere carrière.