Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven

Dag 7 op de Lizolympos, dat was de laatste dag voor de Benjamins en de laatste avond voor de andere gasten. Toch stond er nog heel wat op de planning. De Benjamins mochten ’s ochtends de boerderij bezoeken en maakten daarna hun zakken. Ondertussen gingen de oudere jongens nog een laatste keer trainen en kregen de meisjes een korte Spikeballtraining. Na de training konden ze meteen bewijzen wat ze geleerd hadden in een heus toernooi. Na de traditionele Spirolli’s wisselden de rollen en was er de laatste training voor de meisjes en Spikeball voor de jongens. Om vier uur was het moment dan daar: de eerste ouders bestegen de Lizolympos. Al snel werden er herinneringen opgehaald aan een geslaagd kamp en kregen ook de ouders eindelijk het langverwachte toneeltje te zien. Voor de oudere leden was het kamp echter nog lang niet over: de avond startte met de ontknoping van de Mol. Na een zenuwslopende finale bleek Loeka net de maat genomen te hebben van Robbie in het ontmaskeren van Thibo als de mol. Jammerlijk nieuws was er toen er afscheid genomen moest worden van Febe, Ferre en Simen. Voordat Simen en Ferre naar de volleybalschool mochten vertrekken, moesten ze in enkele hilarische duels echter eerst bewijzen dat ze daar wel klaar voor waren. Dat alles was enkel een opwarmertje voor een heuse blacklightparty. Tot in de vroege uurtjes werd er doorgefeest om het kamp op de enige gepaste manier af te sluiten.

Hallo iedereen

Toen we gisterenavond al vredevol in ons bed lagen te slapen, kwam Kobe de oudste groep plots om middernacht wekken voor een spel van De Mol. De opdracht, waarbij brandende kaarsen tussen watergooiende Half-Goden door, terug op de Lizolympos moesten geraken, mislukte opnieuw. Om half 2 konden we weer ons bed in, om dan om 8 uur op te staan. Het wekken werd gedaan met leuke muziek. Tijdens het ontbijt kregen we te horen dat we op uitstap gingen. We spendeerden de dag in een avonturenpark met survival en een levend ganzenbord. Hier werden we opgedeeld in twee groepen: de ene kreeg speleobox, hoogteparcours en boogschieten, de andere speelde het levend ganzenbord. Na de lunch werden de groepen omgewisseld. Wanneer we terug op de kampplaats kwamen, kregen we een vieruurtje, een beetje platte rust en later het avondeten (BBQ!). De Benjamins sloten hun laatste avond af met de generale repetitie van hun toneeltje, een spel rond kampherinneringen en een knallende fuif. Voor de ouderen waren er eerst ruige spelen waarna ze aansloten bij de fuif.

Tot morgen
Milan & Jules

Dag iedereen,

Vanochtend werden we wakker gemaakt door de leden van 2002 & 2003 in plaats van de begeleiders. Na even werd het ons duidelijk dat ze van rollen waren verwisseld. Het ochtendeten was zoals altijd weer superlekker. Maar deze keer waren het de ouderen die ons moesten bedienen en helpen. Na het eten moesten we onze sportzakken maken om te gaan trainen. We moesten zoals altijd in onze formatie gaan staan na het fluitsignaal. Deze keer was Rob (Half-God) te laat, terwijl het licht van de oudere meisjes jammer genoeg nog aan was. Als straf moesten zij 5 toertjes rond iedereen te lopen. Nadat ze daarmee klaar waren vertrokken we met de auto’s richting sporthal, waar we training kregen van de ouderen. Toen we terugkwamen van training, kregen we opnieuw lekker eten: tomatensoep met balletjes. Daarna namen de Half-Goden opnieuw het heft in eigen handen als begeleiding. In de namiddag ging een deel van de leden opnieuw trainen, terwijl de rest op de kampplaats bleef om hun kamers op te ruimen. ’s Avonds aten we lekkere Griekse pasta met kip en kregen we als dessert – als beloning voor het opruimen van onze kamers – een ijsje. Na het eten mochten de Benjamins de film Coco kijken. Ondertussen daagden de oudste leden de leiding uit in een voetbalmatch, waarin ze, tegen hun eigen verwachting, zwaar de boot in gingen. Toen werd het tijd om te chillen en schaapjes te tellen.

Groetjes Thijs en Cisse

 

Dag iedereen,

Vandaag zijn we de dag begonnen zoals gewoonlijk: moe en tam. Gelukkig kwam daar al snel verandering in door de fantastische muziek die door de eetzaal galmde. De Benjamins begonnen de dag iets rustiger en bleven een beetje langer in hun bedje liggen snurken. De oudsten gingen daarentegen volop zweten en afzien bij de training van Ann en Gijs, terwijl de rest van de spelers volleybalden bij Kobe, Merlijn en Wouter. Na de training gingen we overheerlijk omelet met spek eten met weer de geweldige muziek. Als namiddagactiviteit gingen we met heel de bende naar de sporthal om een super tof gemengd toernooi te spelen. De sfeer was er top en iedereen deed volle bak mee! In de avond aten we fishsticks met wortelpuree en natuurlijk groentjes. In de avond gingen de alleroudsten opnieuw de Mol spelen: via een opdracht voor een deel van de groep kon het recept voor mayonaise verzameld worden, wat dan gemaakt moest worden door de rest van de ploeg. Jammer genoeg mislukte de mayonaise en dus ook de opdracht. Opnieuw een sluwe streek van de Mol? Ondertussen repeteerden de Benjamins hun toneeltje en hadden de overige Lizards een rustige avond. En zo is deze dag dan geëindigd. TOT MORGEEEEEEN!!!

Siebe en Simen

Awel hierse, we zijn er weer.

Vandaag topdagje, je moest eens weten. Een superfantastische ochtend waarbij weer enkele nieuwe sporthallen zijn uitgetest. Ge-wel-dig zou men zeggen in de volksmond, maar ja met onze topstandaarden zoals Korbeek-Lo, Lubbeek en Linden zijn wij hagedissen niet snel gesatureerd. Qua accommodatie, mooi gelegen, dichtbij de kampplaats, vallen deze twee zeker in de extraordinaire klasse: 10/10! Al is daarmee zeker nog niet alles besproken: sporthallen vanbinnen vallen goed mee, maar de douches, daar kunnen ze hier nog wel wat van leren.

In de namiddag, na een goe soepke (met dank aan de fantastische keukenploeg), waren we klaar voor een activiteit die Zeus ons voorschotelde in zijn majestueuze Lizolympos bos. Uiteraard weer gewonnen door het super-megafantastische-awesome team van de nog geweldigere Thibo.

Jammer genoeg besliste Zeus om snel een einde te maken aan de fun, regen speelde ons partten en eindigde alles. Gelukkig kon dit amper de pret bederven en gingen we er binnen lekker mee verder na de supervakkundige aanpassing van toch wel een supergeweldige begeleiding dit jaar. Amai wat een toppers!

Terwijl de ouderen zich terug opmaakten om na het avondeten, Griekse Mousaka à la Dirk, weer eens te gaan trainen, begonnen de jongsten onder ons hun inspiratie de vrije loop te laten, en zich volop uit te leven in al hun fantasie. Zij staken namelijk een toneeltje in elkaar. Wij zijn alvast superbenieuwd naar wat ze in petto hebben voor ons. De middelste leeftijdsgroep speelde ondertussen een indoor-versie van het bosspel.

De Mol werd vandaag ook weer in gang gezet, maar wel op een andere wijze. De deelnemers werden twee voor twee in het geniep en in het donker naar de donkerste ruimte ooit gestuurd. Daar konden we elkaars donkerste geheimen en ideeën te weten komen. Wat we daar te weten zijn gekomen… We zijn er nog altijd niet goed van. Helaas… Cisse en Margot, jullie zijn NIET de Mol. Misschien volgend jaar?

Thibo

Hey mensen, vandaag was het de tweede dag op de Lizolympos. Op deze tweede dag van Lizards kamp werden we meteen wakkergemaakt met luide muziek van Ruben en Gijs. Aan het ontbijt kregen we te horen wat we vandaag gingen doen. We moesten ook meteen een lunchpakket maken, want we gingen pas in de avond terugkomen. In de voormiddag mochten de Benjamins gaan zwemmen terwijl de anderen hun eerste training van het nieuwe seizoen hadden. Toen de middag aangebroken was, kwamen we elkaar tegemoet aan het zwembad. De Benjamins zijn daarna gaan trainen terwijl de anderen gingen zwemmen. Na een vrolijke tocht terug naar de Lizolympos, hadden we eventjes vrije tijd tot we gingen eten. We hebben patatjes met kip en groentjes gegeten, en daarna kregen we nog een ijsje als dessert! ’s Avonds hadden we de keuzen tussen een paar activiteiten: Spikeball , macramébandjes maken, gezelschapsspellen spelen of gewoon wat chillen. Ondertussen brak voor de oudste groep de tweede dag van de Mol aan. Met een spelletje Codenames was maar liefst € 10 te verdienen. Een efficiënte mol saboteurde echter lustig voort, en voorkwam dat de groepspot verder aangespekt werd (tussenstand: € 1/€ 15). Tegelijkertijd nekte hij (of zij?) ook Goedele en Gitte, die het spel moesten verlaten.

Bedankt voor het lezen van ons verslag!

xxx Mathijs & Emilie

 

10 augustus 2019, voor de rest van de geschiedenis onze allereerste dag op de Lizolympos. Nadat Zeus ons had uitgenodigd, keken wij al een hele tijd uit naar het moment waarop we deze goddelijke wereld eindelijk mochten betreden. Meteen nadat we aangekomen waren, kregen we al een leuke opdracht. Terwijl de Benjamins samen met hun ouders de kampplaats verkenden, maakten wij een grote wandeling terwijl we opdrachten moesten doen. Enkel zo konden we bewijzen dat we wijs genoeg waren om ook effectief op de Lizolympos, de kampplaats, te betreden. De opdrachten, zoals Haasje-Over in pomp-houding of het raadseltje over Dirk, waren redelijk makkelijk. Om te bewijzen dat we de opdrachten succesvol hadden afgerond, moesten we een foto of zelfs een filmpje via Snapchat naar de leiding (de Half-Goden) sturen. Toen we de tocht hadden afgemaakt, mochten we uiteindelijk de Lizolympos betreden. Daar kregen we meteen eten (smoskes!) en was het tijd voor een half uurtje pauze. Na een pauze die uiteindelijk maar vijf minuten duurde, stonden we alweer klaar voor het volgende spel. Daarin werden we ingedeeld in groepjes op basis van leeftijd: je moest op leeftijd gaan staan en kreeg dan een nummer. Leden met dezelfde nummer waren één team. Deze teams namen het dan tegen elkaar op in de Panhelleense Spelen – oude Griekse spelen georganiseerd door de Goden zoals katapultjagen en liefdesvoetbal. Op het einde was er de grote finale in de vorm van een paardenrace. Team Potlood bleek uiteindelijk het beste en veroverde zo de titel op de Panhelleense Spelen. Voor de U17 startte daarna het zenuwslopende De Mol, gepresenteerd door Kobe. Dit jaar zat er echter een spannende twist in het spel, want deze editie startte meteen met een eerste vragenlijst. Daarna werden pas de eerste vijf opdrachten gespeeld, waarmee de eerste euro verdiend werd met een Hexapuzzel. De andere opdrachten gingen jammer genoeg de mist in – meteen het werk van een slinkse mol? Het buikgevoel van Jasper en Siebe zaten echter niet meteen goed, en zij moesten het spel dan ook al meteen verlaten. Na een stevig avondmaal (pasta met balletjes in tomatensaus), bestond de avondactiviteit uit twee spellen: de Benjamins moesten hun toegewezen meter of peter identificeren en daarna een innige band creëren door de Paden der Stilte, Blindheid en Verlossing succesvol te bewandelen. De rest speelden Mega Caféspelen, zoals tafelvoetbal in het echt, mega biljart,…

Het mag dus duidelijk zijn: de eerste dag was meteen een knaller.

Jasper Lecompte & Bas Van Deventer

 

Al een lange tijd hoor ik straffe verhalen over Lizards. Het werd dus hoog tijd dat ik ze eens op mijn berg, de Lizolympos (of Teuven voor de gewone stervelingen onder ons), uit zou nodigen.

Nu is de tijd bijna aangebroken dat ik die straffe binken en stoere ladies kan ontmoeten. Ik heb voor hen een uitdagende week gepland waarin ze elke dag opnieuw zullen moeten bewijzen dat ze hun plaatsje op de Lizolympos ook écht verdienen. Natuurlijk heb ik het veel te druk om alles zelf te doen, en daarom heb ik Joery, Ann, Jannes, Cas, Ruben, Wouter, Veerle, Merlijn, Gijs, Joris, Dirk en Rob verheven tot Half-Goden. Zo kunnen zij mij de komende week bijstaan. Zij maakten vandaag al de lange tocht naar de Lizolympos om de laatste voorbereidingen te treffen. Vanaf morgenmiddag staan we dan klaar om ook de andere Lizards met open armen te verwelkomen.

Natuurlijk is het gezien mijn uitgebreide takenpakket ook uitzonderlijk dat ik zelf mijn dagboek invul. Daarom zal ik vanaf morgen enkele Lizards aanduiden die deze belangrijke taak van mij zullen overnemen.

Tot héél binnenkort, Lizards!

Oppergroeten,

Uw oppergod

Lizards Lubbeek Leuven    |    mail: info(ad)lizards.be 

© 2019, website powered by Twizzit.com