Het volgende verslag kregen we van Dries doorgestuurd:

Op dag 2 konden we ons in de poule gaan meten met volgende teams: Italie U19 - Badem Wutemberg (Duitsland) en Rovigno (Kroatië). 

De wedstrijd tegen de Italiaanse juniores (eigenlijk allemaal scholieren van het geboortejaar 1998-1999) was een dubbeltje op zijn kant. De Italianen gingen fors van start en de jongens leken een beetje onder de indruk. Onder impuls van een goede organisatie in blok/verdediging kwam Lizards terug langs zij bij 17-17. Hierna werden we compleet weg geserveerd en verloren de set uiteindelijk met 18-25.

In set 2 nemen we van in het begin het commando in handen met mooi en verzorgd snel, waar iedereen tot scoren kwam. uiteindelijk laten we de Italianen nog naderen tot 24-24, maar 2 aanvallen van Jelte Hillewaere bezorgden ons een onverhoopte setwinst.

In set 3 was deze match echt spektakel voor de talrijk opgekomen supporters. We kregen zelfs meermaals applaus van het Italiaanse publiek. Het was een bibberen en beven langs beide zijden. Onterecht neemt de Italiaanse scheidsrechter ons 3x de wedstrijd af door 2 touchéballen en 1 bal duidelijk inside niet toe te kennen. Uiteindelijk moesten we het onderspit delven met 30-32, wat geen schande is. Dit geeft het hoge niveau van het tornooi weer.

Na een pastamaaltijd stond de 2e wedstrijd op het programma tegen een Duitse selectie uit de regio Badem-Wurtemberg. De Duitsers imponeren met een tank van een opposite en een 2m lange setter. Het Lizardscollectief was echter een hecht blok en onder impuls van Wouter De Becker, hij scoorde 13 op 16 wonnen we de wedstrijd met 3-0.

Na 2 uur rust en een lunch op het hotel was Rovigno uit Kroatië de laatste tegenstander van de dag. De resultaten van de andere wedstrijden waren gunstig in het voordeel van Lizards. Wonnen we 1 set waren we geplaatst voor te spelen voor plaats 1-8. Wonnen we 2 sets waren we zelfs nog groepswinnaar. Het enige wat niet mocht gebeuren was 0-3 verliezen. De atletische Kroaten gingen fors van start en overklaste ons zelf met hun 'lawaai'. Ze trokken de ene muur na de andere op, in totaal zetten ze 14 bloks op 3 sets. Het waren 3 nipte sets (21-25 / 23-25 / 22-25) maar we moesten de duimen leggen tegen de Kroaten die verdiend naar de 2e ronde gaan.

We hadden duidelijk aan elkaar gewaagde poule, dit is te zien aan de eindrangschikking:

1: Italia 5 punten

2: Rovigno 5 punten

3: Lizards: 4 punten

4: Badem Wurtemberg 4 punten