LIZARDS LUBBEEK-LEUVEN is op 10 jaar tijd uitgegroeid tot dé referentie qua jeugdwerking in het zaalvolleybal en beachvolleybal. 

Lizards ontstond in 2001 uit de fusie van twee Lubbeekse volleybalclubs (Marvoc Lubbeek en Linvok Linden) en het onafhankelijke ‘volleystart’. Later trad ook Volleko uit Korbeek-Lo toe zodat Lizards Volley zowel in de Stad Leuven als in de ruime regio rond Leuven (met o.m. Lubbeek) actief is.
Een Lizard of hagedis is een snel en behendig dier. Net deze twee eigenschappen zijn cruciaal in het volleybal: snelheid in het spel en behendigheid met de bal!
In de zaalvolleybalcompetitie treedt de club aan onder de naam Lizards Lubbeek-Leuven.

Jeugdopleiding centraal in de missie van Lizards.

Lizards Lubbeek-Leuven is meer dan een gewone volleybalclub. De vereniging heeft als hoofdmissie de jeugd een kwalitatief hoogstaande volleybalopleiding op maat aan te bieden.
Voor de allerjongsten is er een bewegingsschool (Learn2Move). Via Learn2Volley groeien de kinderen geleidelijk door naar het echte volleybal.
De meisjes en jongens kunnen trainen en in competitie spelen op het voor hun aangepaste niveau, daarin begeleid door een dynamisch team van gekwalificeerde en ervaren trainers en coaches. De meest talentvolle jongeren trainen zeer intensief en spelen in de beste competitiereeksen.
Meer dan 300 meisjes en jongens trainen en spelen thans bij de Lizards.

In sneltempo naar de nationale top bij de jeugd!

Jaar na jaar groeide de Lizards-jeugd, kwantitatief en kwalitatief. Door de intensieve opleiding, training en competitie wonnen de Lizards steeds meer prijzen. Eerst op Vlaams-Brabants niveau, dan op Vlaams niveau en sinds 2008 ook op Nationaal niveau. Alle reultaten kan je vinden in ons palmares.

Lizards richt allereerste officiële beachclub op !

Sinds 2006 profileren de Lizards zich ook in het beachvolleybal. Ons volleycenter organiseert heel wat beachvolleytoernooien, en er treden al heel wat Lizards op behoorlijk niveau aan op diverse toernooien. De beste speelsters behoren al tot de nationale top.
De organisatie van LEUVEN BEACHVOLLEY, een event dat over meerder dagen loopt in het centrum van de stad, nl op het Ladeuzeplein, vormt het hoogtepunt van de beachvolleyactiviteiten.