Lizards Lubbeek-Leuven is meer dan een gewone volleybalclub.

Centraal in de missie staat het aanbieden van een kwalitatief zeer hoogstaande volleybalopleiding van de jeugd (jongens en meisjes).

Dit begint al op zeer jonge leeftijd. Voor de allerjongsten is er onze bewegingsschool, Learn2Move die op zondagochtend doorgaat in de Sporthal te Boutersem. Via onze Learn2Volley zullen de eerste balvaardigheden via spelvormen aangeleerd worden en groeien de kinderen geleidelijk door naar het echte volleybal.
De meisjes en jongens kunnen dan trainen en in competitie spelen op het voor hun aangepaste niveau, daarin begeleid door een dynamisch team van gekwalificeerde en ervaren trainers en coaches. De meest talentvolle jongeren trainen zeer intensief en spelen in de beste competitiereeksen. Maatwerk dus!
Van alle spelers en speelsters wordt echter een serieuze trainingsinzet en motivatie verwacht.

Voor de volwassenen heeft Lizards ook een breed aanbod, van recreatief tot topniveau (maar niet met professionele spelers). De eigen jeugd bevolkt in belangrijke mate de heren- en damesploegen. De meest talentvolle jongeren kunnen hierin rijpen tot ze eventueel naar een ploeg vertrekken op het allerhoogste niveau.

Niet alleen in het zaalvolleybal, maar ook in het beachvolleybal willen de Lizards een vooraanstaande rol spelen. De vzw Lizards Volleycenter biedt onder de naam Lizards Beach de mogelijkheid om te trainen en te spelen van recreatief niveau tot topniveau op de 6 beachvelden te Lubbeek.
Lizards Beach is de eerste officieel door de Vlaamse Volleybalbond erkende Beachclub!
Omdat Lizards Beach onafhankelijk opereert ten aanzien van het zaalvolleybal van Lizards Lubbeek-Leuven, kunnen spelers van andere zaalvolleybalclubs probleemloos aansluiten bij Lizards Beach. 
Net als in het zaalvolleybal is er ook in het beachvolleybal bij de Lizards ruimte voor iedereen op alle niveaus!

De  Lizards willen zich ook door de organisatie van allerhande evenementen  naar de buitenwereld als dynamische club en promotor van het volleybal positioneren.  Leuven Beachvolley is hiervan het meest sprekende voorbeeld.

Lizards wil beginnende trainers en ervaren trainers helpen om te groeien in hun volleybalkennis en trainingservaring.  We investeren hierbij actief in opleiding en begeleiding door onze coördinatoren.

Tenslotte willen de Lizards door het respecteren van een aantal fundamentele waarden en engagement , ook extra-sportief en sociaal, een bijzonder clubgevoel nastreven bij leden en sympathisanten en bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving.