Inhoud:

 • Heren B mengt zich in titelstrijd (ook Dames A en Dames C)
 • Blessurepreventie bij onze jongeren
 • Beste beachtornooi zomer 2018
 • Lizards clubkleuren
 • Wijnverkoop - tussenstand
 • 23/12/18 - Warmste volleybaldag
 • Trainers en halloween
 • Europees topvolley Bdo Haasrode Leuven - Sofia (BUL)
 • Instastories
 • Schuur te huur/ter beschikking?!
 • Lizevent
 • Coolste sportclub van Vlaanderen

Heren B mengen zich stevig in titelstrijd

In tweede provinciale bouwen onze piepjonge Heren B razendsnel een sterke reputatie op. Nu tweederde van de heenronde gespeeld is, staan ze namelijk knap bovenaan de rankings te prijken en kunnen ze, samen met Kreg Rotselaar en Velvoc, steeds explicieter gezien worden als een van de belangrijkste titelkandidaten. Voorlopig verloren onze Heren B nog maar één wedstrijd, en daar lijkt nog niet direct verandering in te gaan komen. Voor drie van de laatste vier wedstrijden van de heenronde kijken ze namelijk in de ogen van de laatste drie in het klassement.

Het zijn trouwens niet enkel onze Heren B die zich uitdrukkelijk hebben geprofileerd als titelkandidaat. Ook Dames A en Dames C staan een maand voor de winterstop helemaal bovenaan hun tabel te prijken.

Heren B

Jelte houdt iedereen in topvorm

Aan sporten zijn onlosmakelijk ook blessures verbonden. Ook in volleybal ontsnappen we er niet aan, met elk jaar enkele spelers die uitvallen met gekwetste vingers, knieën, enkels of een geblokkeerde rug. Om het risico op zo'n vervelende blessures te verkleinen, startten we bij de Lizards recent met fysiek- en preventietrainingen voor de jeugd. Aan deze trainingen werd ook een investering in specifiek materiaal ter waarde van € 1 500 verbonden.

Onze eigen Jelte Hillewaere (Heren A) staat aan de wieg van dit initiatief en neemt de trainingen ook voor zijn rekening. Trainingen duren telkens een half uur en sluiten aan op de gewone trainingen van de jeugdspelers. "Ik heb uit eigen ervaring gemerkt dat fysieke gezondheid super belangrijk is, zeker om blessures tegen te gaan." In zijn trainingen heeft Jelte voornamelijk oog voor de algemene fitheid van de spelers, maar ook voor persoonlijke klachten: "Ik luister naar de spelers. Als ze ergens last van hebben, zal ik daar zeker rekening mee houden om daaraan te werken. Om iedereen mee te krijgen, probeer ik de trainingen ook steeds zo fijn mogelijk te maken."

Leuven Beachvolley is "een voorbeeld van hoe het moet"

Leuven Beachvolley 2018 ligt ondertussen al een tijdje achter ons, maar de indruk die we samen met alle vrijwilligers gemaakt hebben, blijft nog steeds nazinderen. Nu de vergaderingen voor de Belgian Beach Tour 2019 opgestart worden, werd er door de Vlaamse Volleybalbond eerst een evaluatie gemaakt van de editie van 2018. De manche in Leuven kreeg daarin niets als lof toebedeeld en "kan als voorbeeld dienen van hoe het moet: een perfecte voorbereiding, ontvangst en medewerking." Ook de aanpassingen aan de site werden positief onthaald: "Een mooie site met een prachtig center court."

Toch rust de beachcel niet op z'n lauweren, en zijn ze al volop bezig om een nog betere, feestelijke 15de editie te organiseren van 17 tot en met 21 juli 2019. De eerste nieuwigheden voor deze editie krijgen alvast vorm... Wordt vervolgd

Leuven Beachvolley 2019

Echte Lizards tonen hun echte kleuren tijdens wedstrijden

De Lizards, dat is één grote familie en daar zijn we maar wat fier op. Een echte Lizard laat dan ook graag zien dat 'ie deel uitmaakt van deze groep fantastische mensen. Hoe je dat doet is vrij simpel: draag voor, tijdens en na de wedstrijd trots de Lizards-kleuren. Het is de bedoeling dat spelers altijd hun officiële Lizards-wedstrijdkledij dragen tijdens matchen. Draag je graag een ander shirt tijdens de opwarming? Draag dan het opwarmingsshirt zodat het duidelijk blijft dat je bij ons hoort. Trainers dragen dan weer hun aangepaste trainingskledij, en ook supporters kunnen hun steentje bijdragen door in Lizards blauw-wit te komen.

Nog niet overtuigd? Geloof dit dan maar: in Lizards-kledij ziet iedereen er nog nét iets leuker uit. Bovendien maak je zo ook onze fantastische sponsors blij en laat je aan de tegenstanders meteen zien dat ze tegenover een echt hecht team staan.

Heb je problemen met je Lizards-kledij of ben je een shirt of short kwijt? Laat dan snel iets weten aan de kledingcel (sportmateriaal@lizards.be), dan zorgen zij dat ook je kledij snel terug helemaal bij de familie hoort! 

Tussenstand wijnverkoop

Ondertussen draait de wijnverkoop op volle toeren, en dus is het hoog tijd voor een tussenstand! Onze Heren C doen het daarbij voorlopig uitstekend en staan afgetekend aan de leiding met 451 punten. Heren B (112 punten), de jeugd (102 punten) en Heren A (92 punten) doen het ook niet slecht en zitten elkaar op de hielen in de jacht op een podiumplaats. Voor Heren D (6 punten) en Dames A (30 punten) staat er echter nog een serieuze inhaalrace te wachten als zij een leuke ploegprijs in de wacht willen slepen. Ook in de individuele top vijf worden deze verhoudingen ongeveer weerspiegeld. Daar staat Stephen Vandevenne (Heren C, 102 punten) voorlopig op kop, maar Jannes De Backer (Heren C, 82 punten) en Robbie Marrant (Jeugd, 70 punten) zijn niet van plan hem zomaar de overwinning cadeau te doen. Yanna Konings (Dames B, 64 punten) en Eduard De Cnijf (Heren B, 64 punten) vervoledigen de top vijf.

Behoor je voorlopig nog niet bij de topverkopers? Geen nood! Jij en je ploeg hebben nog tot en met 8 december om deze rangschikking helemaal door elkaar te gooien door extra flessen wijn, olijfolie of onze eigen Gouden Lizard te verkopen. Alle info staat gebundeld op onze website: www.lizards.be/wijnverkoop.

Wijnverkoop

Save the date: De warmste volleybaldag op 23 december

De Lizards is een warme volleybalclub met het hart op de juiste paats - dat weet iedereen natuurlijk al lang. Eén manier waarop dat duidelijk wordt, is doordat we af en toe ook ons steentje proberen bij te dragen aan goede doelen. Daarom organiseren we ook dit jaar weer een actie in het teken van de Warmste Week: De Warmste Volleybaldag.

Op zondag 23 december zal Sporthal Korbeek-Lo volledig in het teken staan van de Warmste Week. Tijdens deze Warmste Volleybaldag kan je supporteren voor Heren D (11.00 uur), Heren B (14.30 uur) en Heren C (18.00 uur) en zal er geld ingezameld worden voor DAIS vzw, een organisatie die zich inzet om amateur- en competitiesport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Hou je mailbox en onze Facebookpagina zeker in de gaten, want binnenkort maken we meer info bekend.

De Warmste Volleybaldag

Ook onze trainers ontsnappen niet aan halloween

Oorspronkelijk komt het van de Verenigde Staten, maar het waaide al een tijdje geleden over naar onze contreien: halloween. Dé avond bij uitstek om je van je meest griezelige kant te laten zien. Dit jaar ontsnapten ook onze trainers er niet aan, want zowel bij de challenges voor de jeugd als bij die voor de volwassenen werd er aandacht aan deze spooky dag besteed. Herken jij deze trainers die door hun ploeg omgetoverd werden in hun meest griezelige versie?

Challenge oktober

De jeugd weet ondertussen ook weer wat hen te doen staat. Zij krijgen namelijk nog twee challenges voor de kiezen voor de winterstop. Bij de eerste challenge moeten ze zich van hun creatiefste kant laten zien om zo een letter uit te beelden. Enkel als élke ploeg zijn steentje bijdraagt zullen we zo Forza Lizards kunnen vormen. Maar ook bij de tweede challenge zal creativiteit zeker helpen. Nu de kerstlampjes volop opgehangen worden, wordt het namelijk tijd voor kerst- en nieuwjaarswensen. En hoe kan je die beter overbrengen dan met een kerstkaart? En dus wordt elke ploeg uitgedaagd om een eindejaarskaart te maken met wensen voor heel de club. Veel succes!  

Lizards steunen VHL tijdens Europese match

Op het veld zijn we grote concurrenten, maar naast het veld hopen we natuurlijk dat die andere Leuvense volleybalclub, BDO Haasrode-Leuven (of VHL voor de vrienden) het ook gewoon goed doet. Zeker als het gaat over de nationale competitie, en al helemaal in Europa.
Net daarom gaan we met een delegatie Lizards VHL vocaal steunen tijdens hun eerste Europese match tegen Sofia. Deze match zal doorgaan op woensdag 5 december, om 20.30 uur in de Sportoase in Leuven.

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in via bit.ly/VHLvsSofia dan fixen wij je gratis kaartjes! :) Snel zijn is de boodschap, want vol = vol!

Lizards steunen VHL

#Instastories

In oktober namen onze Meisjes U13 A, Jongens U15 B, Dames C en Heren A het Instagram-account van de Lizards, @LizardsVolley, over. Heel wat leuke posts waren het gevolg. Volgende maand treedt onze jeugd U11 samen met Dames A en Heren D in hun voetsproren, maar eerst blikken we nog even terug op de leukste posts van de afgelopen maand:

#Instastories oktober

Heb jij een leegstaande schuur of hangaar?

Doorheen de jaren heeft de club heel wat materialen verzameld: voor trainingen, voor evenementen, voor de bewegingsschool, voor Leuven Beachvolley... Zo veel materiaal zelfs dat onze opslagplaatsen zo langzamerhand uit hun voegen beginnen te barsten. Tijd dus voor een warme oproep: heb jij toevallig nog ergens een schuur leegstaan? Of een hangaar? Een magazijn? Een schuilkelder? Een kasteel? Of gewoon iets waarin we materiaal kunnen opbergen? Of ken je iemand die hiervoor zou kunnen zorgen? Stuur dan zeker een mailtje naar extrasportief@lizards.be, je helpt er de club een heel stuk mee verder!

Drukbezocht Lizevent groot succes

Het is al een beetje nostalgie geworden, maar het is nooit te laat om terug te blikken op een succesvol event. In oktober stond het jaarlijkse Lizevent op het programma. Samen met de eventverantwoordelijken uit het bestuur, werkten Heren A hard om er een mooie editie van te maken met enkele leuke nieuwe initiatieven zoals de loungehoek. Met meer dan 300 bezoekers werd het een schot in de roos. Aan de complimentjes te horen werden ook het eten en het nieuw gelanceerde Lizardsbier zeer gewaardeerd. Altijd hartverwarmend om te zien is ook dat de verschillende Lizards op het event zelf de handen in elkaar slaan om de bediening, de bereiding van het eten, maar zeker ook het klaarzetten en opruimen van de zaal tot een goed einde te brengen. Een grote dankjewel aan alle helpende handen is dan ook zeker op zijn plaats.

Wil je zelf ook nog wat nostalgie ophalen aan deze dag? Bekijk dan zeker het fotoalbum op onze Facebookpagina!

Ondertussen is het Lizevent-team al terug in de gang geschoten voor Lizevent 2019 en is er al een evaluatie in gang gezet. Daarbij werd rekening gehouden met alle positieve punten, maar werd er ook extra aandacht besteed aan het uitwerken van bijvoorbeeld een eenvoudiger kassasysteem. Op naar een volgende succesvolle editie!

Lizevent 2018

Nét niet de Coolste Sportclub van Vlaanderen

Heel de club heeft z'n best gedaan, maar uiteindelijk zijn we er net niet in geslaagd om iedereen te overtuigen van wat voor ons al heel lang duidelijk is: Lizards Lubbeek-Leuven is dé Coolste Sportclub van Vlaanderen. Hoewel we het heel goed deden in de publieksronde, waarbij onze fans ons naar een hoge plaats in Vlaams-Brabant stemden, bleken we na het toevoegen van het oordeel van de jury net niet genoeg punten te hebben gesprokkeld om de titel weg te kapen. Uiteindelijk was de titel in Vlaams-Brabant voor Reko Roller Club Zemst. Coolste Sportclub van Vlaanderen werd Rhinos Rugby uit Oudenaarde.

Proficiat aan de winnaars en bedankt voor zij die hun schouders mee onder deze actie hebben gezet om van de Lizards een nog net iets coolere sportclub te maken!

Met dank aan onze sponsors:

Sponsorbanner