Inhoud Linking Lizards 8

* Jeugdbekerfinales Vlaams-Brabant

* BBKA 2018

* Opleidingen trainers - Proficiat Niels

* K.A. Redingenhof - Optie volleybal schooljaar 2018 - 2019

* Via Lizards naar Liga A - Margo Voets


Jeugdbekerfinales Vlaams-Brabant

Afgelopen paasweekend stonden er traditioneel de jeugdbekerfinales op het programma.
Deze gingen voor de allereerste keer in Betekom. Een goede organisatie die voor herhaling vatbaar is !
Lizards was vertegenwoordigd met 2 teams (namelijk de U13 en U19 jongens), trommels, toeters en een heel horde trouwe supporters.

Helaas hebben onze jongens geen beker mee kunnen nemen richting Lubbeek, maar toch hebben we het VHL 2 keer zeer moeilijk gemaakt.

U13 Jongens - VHL 0-3 (18-25 / 22-25 / 11-25)

Bij de U13 stond er in de Vlaams-Brabantse beker een kopie op het programma van de beste 2 ploegen uit België van vorig seizoen. Sommige van de jongens van VHL zijn momenteel iets fysiek sterker dan onze jongste Lizards, maar er werd een heel mooi niveau op het veld gebracht. 

Mooie rally's, veel verdedigingsacties, prachtige aanvallen en zelfs enkele kill-bloks ! De U13 jongens mogen ZEER trots zijn met het volleybal dat ze getoond hebben. Elke week gaat het niveau omhoog. De toekomst is verzekerd !

U19 Jongens - VHL 1-3 (14-25 / 25-20 / 22-25 / 19-25)

Toen het de beurt was aan onze U19 jongens werd er een heuse walk-over verwacht door VHL omdat Lizards met enkele afwezigen moest afrekenen. Het tegendeel werd bewezen. Bij 1-1 en 20-20 in de 3e set brachten onze jongens VHL aan het wankelen, maar ze braken net niet. De wissels van VHL (waaronder onze ex-Lizard Gavin Peeters) maakte nog net het verschil in het voordeel van VHL.

In de 4e set hebben onze jongens nog alles gegeven, maar kwamen ook hier net te kort. Toch zijn de U19 jongens reeds zeker van het Vlaams-Kampioenschap. Dit zal doorgaan op zondag 13 mei 2018 in Tongeren (Sportoase Eburons - Vrijheidsweg 9 - 3700 Tongeren).

BBKA 2018 - 28 april 2018 Sporthal Korbeek-Lo

Ben jij al ingeschreven voor de Belgische Bier en Kwisavond 2018?!? Aarzel niet om je in te schrijven. Op 28 april gaan we sporthal Korbeek-Lo opnieuw op stelten zetten met zen allen.

Iedereen is van harte welkom !!!

Inschrijven via link: Inschrijven BBKA 2018

Volg het event via facebook: Facebook BBKA 2018

 

 

Opleidingen trainers - Proficiat Niels

Omdat we steeds als club kwalitatieve trainingen willen aanbieden aan onze spelers/speelsters, blijven onze trainers zich steeds maandelijks bijscholen. Hier kunnen we als club enkel blij om zijn dat onze jonge trainers ambitie tonen en willen bijleren in functie van onze jonge volleysterren.

Naast de gekende bijscholingen georganiseerd door Volley Vlaanderen via de Start2Volley clinics, kunnen onze trainers zich ook steeds diplomeren en verder diplomeren. Hieronder een overzicht van het trainerstraject dat onze trainers kunnen afleggen voor het behalen van diploma's:

  • Aspirant-initiator
  • Initiator
  • Instructeur B
  • Trainer B
  • Trainer A

Elk traject bestaat uit een algemeen gedeelte, sporttechnisch volleybal gedeelte, examens en stagemomenten.
Een trainer besteedt per traject gemakkelijk 150 - 200 uur aan het volgen van klassikale lessen, maken van werkjes, afleggen van examens, volgen van stagemomenten en opmaken van stageverslagen.

Niels Derveaux heeft vorige week zijn initiatordiploma behaald! Als club zijn we super fier op Niels dat hij zich engageert voor de club en zichzelf wilt bijscholen uit interesse voor het volleybal om steeds opnieuw bij te willen leren.

PROFICIAT NIELS !!!!

 

 

K.A. Redingenhof - Optie volleybal schooljaar 2018 - 2019

Onze spelers die zot zijn van volleybal en dit graag willen integreren in de studies (ASO of TSO) kunnen naar de infodag gaan op de campus op zaterdag 21 april 2018 tussen 14u00 - 18u00.

Jongens en meisjes geboren tussen 2001 en 2005 met interesse voor zaal- en beachvolleybal, die voldoende balgevoel en motivatie hebben zijn welkom in onze sportafdeling. (2de en 3de graad secundair onderwijs)

Wenst u zelf meer te weten over de school? Surf dan even naar hun website https://campusredingenhof.be/wp/ of contacteer ons via sport@karedingenhof.be

Inschrijvingen voor volgend schooljaar starten al vanaf 17 april 2018.

 

 

 

Via Lizards naar Liga A - Margo Voets

Volleybalclub Lizards staat garant voor kwalitatieve opleidingen op maat.

In de vorige 5 edities hebben we reeds leuke verhalen te horen gekregen van Jan Loosen, Jodie Guilliams, Jens Christiaens, Tim Van De Wielle en Jan Van Hoeck. Deze keer is het de beurt aan Margo Voets.

De altijd sympathieke en goedlachse Margo is momenteel een vaste waarde in Liga A. Ze is actief bij VC Oudegem voor haar 3e seizoen op rij en hiervoor heeft ze 1 seizoen de kleuren verdedigt van Hermes Oostende. Ze heeft een bewust traject afgelegd en telkens voorrang gegeven aan studies. Margo heeft vooral een keuze gemaakt om telkens te spelen in plaats van op de bank te zitten. Margo speelde na Lizards voor VHL (1 jaar Liga B),  VC Mortsel (1 jaar Liga B), Hermes Oostende (1 jaar Liga A) en VC Oudegem (3jaar Liga A). Volgend seizoen zal Margo aantreden bij kersvers bekerwinnaar Asterix Avo.

* Hoe ben jij bij Lizards terecht gekomen?

In mijn 2e middelbaar besloot ik om te gaan studeren in het Redingenhof. Hier was namelijk een interessante sportrichting inclusief 20u extra volleybal. Gezien ik zelf afkomstig ben van Molenstede, een halfuurtje van Leuven, en ik op internaat ging leek het mij makkelijker om een club in de buurt te zoeken. Dit werd dus de Lizards. 

* Welk is jou leukste Lizardsmoment?

Hier moet ik niet lang over nadenken, dit is ongetwijfeld de bekerwinst in de finale van de beker van Vlaams-Brabant. Deze finale was tegen VHL. Eindelijk konden we VHL eens kloppen en dan nog in een finale. 

* Hoe voelde het om een bekerfinale te spelen in het Sportpaleis met VC Oudegem?

Een bekerfinale spelen voor 10.000 personen, dat gevoel is werkelijk onbeschrijflijk. Ondanks de nederlaag met 3-0 tegen Asterix Avo hebben we genoten van elke seconde en elke punt dat we daar op het veld stonden. Zo een finale speel je namelijk niet elke jaar !

* Heb je 1 tip voor de huidige jonge Lizards?

Hiermee sluit ik graag af met 1 van mijn favoriete Nike quotes:

JUST DO IT. THEN DO IT AGAIN.

 

Bedankt Margo en nog veel succes in de verdere volleyloopbaan !