Inhoud:

- Informatieavond Lizardsouders

- Reminder nieuwjaarsreceptie

- Jeugdbeker 2018 - Halve finales !

- 2e Lizards oudercontact

Via Lizards naar Liga A - Jan Van Hoeck


1e informatieavond voor Lizardsouders - Geestig gezond sporten

Naar aanleiding van ons vernieuwd Lizards2020 bestuur was er in oktober een brainstormavond. Hieruit is gebleken dat ouders openstaan voor informatieavonden voor hun kinderen nog beter te begeleiden in het welzijn van de sport.


Hierdoor zijn wij in contact gekomen met David Bruyninckx van 'Geestig gezond sporten.'
https://www.geestiggezondsporten.be/

Geestig gezond sporten wil sportclubs oproepen attent te zijn voor de psychische weerbaarheid van sporters, 1 op 3 heeft het psychisch moeilijk! Kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheden vinden de weg niet naar de sportclub. Naast de angst alleen te moeten gaan of zich bekeken en beoordeeld te voelen, is de prestatiedruk een grote drempel.

Wanneer: Donderdagavond 15 maart 2018
Uur: Start 19u30
Waar: Sporthal Korbeek-Lo
Kostprijs: GRATIS
Inschrijven: aantal aanwezige personen mailen naar volleylizards@gmail.com voor zondag 11/03/2018
Wie: ALLE geïnteresseerde Lizardsouders + familie

Hopelijk mogen wij zo veel mogelijk ouders verwelkomen op deze gratis informatieavond

 

Reminder: 17 februari 2018 nieuwjaarsreceptie

We organiseren voor de eerste keer een nieuwjaarsreceptie zoals je wel al zal gelezen hebben.
Vandaar de kleine reminder voor ons event.

14u00 Start nieuwjaarsreceptie met hapje en drankje
14u45 Start carnavalstornooi
16u00 Huldiging 
17u30 Start blacklighttornooi

Tot dan !

 

Jeugdbeker 2018 - Halve finales!

In de vorige nieuwsbrief werden jullie op de hoogte gebracht over de kwartfinales van onze jeugdploegen. Een kleine maand later kunnen wij jullie meedelen dat onze 4 jongensploegen zich geplaatst hebben voor de halve finales.

De U11 en U13 meisjes zijn gesneuveld in de kwartfinales tegen het sterke Volley Opwijk. Bij de U13 meisjes zag trainer/coach Gijs Bellers zijn meisjes een sterke prestatie neerzetten, maar deze was helaas niet voldoende voor de overwinning.
De U11 meisjes verkochten hun huid duur, meer dan setwinst zat er jammer genoeg niet in. De progressie bij de meisjes is duidelijk zichtbaar

Ondertussen is er ook reeds bekend geraakt dat de finales zullen georganiseerd worden door Bevoc Betekom op paaszaterdag. Hopelijk kunnen we de sporthal van Betekom laten blauw kleuren met onze spelers, entourages en supporters!

 

Uitslagen kwartfinales:

* U13 meisjes - Volley opwijk 0-3 (11/25 - 21/25 - 18/25)

* Volley Opwijk - U11 meisjes 3-1 

* Machelen - U13 Jongens 1-3 (23/25 - 17/25 - 25/22 - 17/25)

* Kruikenburg Ternat - U15 Jongens 0-3 (15/25 - 23/25 - 8/25)

* U17 Jongens - Aarschot 3-0 (25/14 - 25/11 - 25/11)

* Londerzeel - U19 Jongens 1-3 (20/25 - 19/25 - 25/13 - 21/25)

Wedstrijden halve finales:

* Kruikenburg Ternat - U13 Jongens datum nog overeen te komen

* U15 Jongens - VHL op 22/02/18 om 19u15 in sporthal Korbeek-Lo

* U17 Jongens - VHL op 09/03/18 om 18u30 in sporthal Lubbeek

* Feniks Haacht - U19 Jongens datum nog overeen te komen

!!! FORZA LIZARDS !!!

 

2e Lizards oudercontact

Na het eerste succesvolle oudercontact op 3 november 2017, zal het 2e oudercontact plaatsvinden op vrijdag 23 februari in sporthal Korbeek-Lo.

We merken dat ouders en/of spe(e)l(st)ers dikwijls met vragen zitten of willen weten hoe de trainers hun evolutie inschatten, hoe ze werken of willen weten wat ze van hen verwachten.

Het is een ideaal moment om op een georganiseerde manier, op formele wijze, te praten met je trainers, coaches,...

Uiteraard kan dit ook steeds informeel tijdens het jaar of op afspraak, maar om de soms te hoge drempel voor de ouders en spe(e)l(st)ers te verlagen willen we dit blijven organiseren.

Het kan zeker ook uit positieve invalshoek zijn! Iedereen is dus welkom, met gelijk welke vraag, idee, invalshoek,...

Je kan je inschrijven, voor het tweede oudercontact op vrijdag 23 februari (van 19u00 - 21u00), tot zondag 18 februari 2018.

Hoe? Je mailt naar volleylizards@gmail.com en geeft aan tussen welke uren we je kunnen inpuzzelen en welke trainers/coaches je graag had gesproken.

 

Via Lizards naar Liga A - Jan Van Hoeck

Volleybalclub Lizards staat garant voor kwalitatieve opleidingen op maat.

In de vorige 4 edities hebben we reeds leuke verhalen te horen gekregen van Jan Loosen, Jodie Guilliams, Jens Christiaens en Tim Van De Wielle. Deze maand hebben we een nieuwe ex-Lizard kunnen strikken. Jan Van Hoeck is de huidige setter van Amigo's Zoersel in Liga A. Na zijn vertrek bij Lizards heeft Jan nog 2 tussenstops gemaakt bij VC Duvel Puurs en Msiks Blaasveld.

Jan is in eerste instantie met Lizards in contact gekomen via de Vlaams-Brabantse selectietrainingen. Zijn toenmalige trainer daar, Michael Nuyts had hem uitgenodigd om mee een tornooi met Lizards te gaan spelen in Oostende. Jan voelde zich meteen thuis in deze spelersgroep omdat deze grotendeels dezelfde was als tijdens de selectietrainingen. Aangezien de beloftevolle setter het volgende jaar ging studeren aan het Redingenhof in Leuven (optie volleybal) was de keuze voor Lizards snel gemaakt.

* Welk is jou mooiste Lizardsmoment?

Ik heb meerdere mooie momenten beleefd bij Lizards, maar als ik er toch eentje moet uitkiezen dan is dit mijn laatste Belgische titel voor Lizards. In mijn laatste Lizardsseizoen waren we werkelijk onklopbaar en hebben we alles gewonnen wat er te winnen viel. Een seizoen om in te kaderen, want zo speel je er geen 2 in je carrière.

* Heb je 1 tip voor onze huidige Lizards?

Je moet je altijd 100% inzetten tijdens trainingen en wedstrijden. Zelf heel leergierig blijven elke dag opnieuw. Je moet ook de kansen grijpen die dat je krijgt zonder te twijfelen aan jezelf.

Bedankt Jan en veel succes tijdens het lopende seizoen !