• Dames C verslaan leider
  • De Warmste volleybaldag
  • Nieuwe trainer Dames B
  • Blacklight tornooi: 2e editie
  • 2e ronde jeugd
  • Familienieuws

Dames C verslaan leider en staan zo virtueel op kop

De volwassenploegen van de Lizards blijven het goed doen dit seizoen. Onze Dames A en Heren B blijven prominent meespelen in de titelstrijd met elk een tweede plaats in hun competitie. Afgelopen weekend gaf ook Dames C nogmaals haar visitiekaartje als potentiële titelkandidaat af door in eigen huis VHL te verslaan.

Afgelopen zaterdag ontvingen de Lizards van Dames C leider VHL G tijdens hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Ongeslagen zakten de dames van VHL met veel goesting en zelfvertrouwen af naar Korbeek-Lo. Maar ook Dames C staat na een goeie eerste seizoenshelft - met slechts één verliesmatch - met vertrouwen en geloof in eigen kunnen te spelen. In een thriller van een eerste set werden de promotie-ambities van beide ploegen snel duidelijk. Niemand wou wijken en het definitieve verschil werd pas helemaal op het einde gemaakt, in het voordeel van de Lizards: 27-25.

Hoewel de volgende sets wat minder spannend waren, bleven beide ploegen voor het uiterste gaan. De Lizards kwamen na 25-19 in set 2 op een confortabele voorsprong, maar moesten toch nog even beginnen vrezen voor een remonte toen VHL set 3 met 16-25 binnenreef. In de vierde set was het echter opnieuw aan de Lizards die met opnieuw 25-19 de drie punten thuishielden.

Op die manier smeerden Dames C VHL G de eerste nederlaag van het seizoen aan. Met één match minder gespeeld komen ze nu op twee punten van hun Leuvense concurrenten, en staan ze dus virtueel op de eerste plaats. Zo kunnen onze Dames C met een goed gevoel de winterstop ingaan.  

De Warmste Volleybaldag: Kerstsfeer voor het goede doel

De Lizards zijn een club met een warm hart, dat weten jullie uiteraard al. Maar net voor het einde van het jaar maken we dat nog eens extra duidelijk op de Warmste Volleybaldag: een hele dag volleybalmatchen met heel wat randanimatie, waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan - daar moet je bijzijn, toch?

Zondag 23 december, dat is de dag waarop je in de Sporthal van Korbeek-Lo moet zijn. Drie van onze herenploegen geven er achtereenvolgens het beste van zichzelf. En als dat niet genoeg reden is om af te komen, hebben we zelfs nog meer in petto: in een geweldige kerstsfeer zullen er heel de dag lekkere hapjes te koop zijn en kan je je kans grijpen om leuke prijzen te verzamelen in de tombola. En als toetje hebben Heren C alvast wat Lizards-kreten in kerstthema ingeoefend. En het best van al? Je steunt er DAIS vzw, een organisatie die zich inzet voor sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, mee!

Het programma:

  • 11u00: Heren D vs. Volley Schepdaal B (start reservewedstrijd: 10u00)
  • 14u30: Heren B vs. Velvoc B (start reservewedstrijd: 13u30)
  • 17u00: Heren C vs. B.V.S. Aarschot A (start reservewedstrijd: 17u00)
Dames B verwelkomen toptrainer Alain Dardenne

Toptrainer Alain Dardenne heeft het trainerskorps van de Lizards vervoegd. Als ervaren rot in het vak, gaat hij voor de rest van het seizoen de sportieve leiding van Dames B op zich nemen.

Alain Dardenne heeft zijn sporen al verdiend in het volleybal. Als Liga A-trainer bracht hij onder andere de ploegen van Menen, Antwerpen en Asse-Lennik al naar ongekende hoogten. En ook over de grens deed hij al de nodige ervaring op, met bekerwinst met Beauvais in Frankrijk als absoluut hoogtepunt.

Aan dat rijtje van ploegen voegt Alain Dardenne nu dus Lizards Lubbeek-Leuven toe. Voortaan zal hij er Dames B onder zijn vleugels nemen. 

Tweede editie van Blacklight- & carnavalstoernooi komt eraan

Pikdonker op enkele bewegende fluoaccenten na, dat is het concept van ons blacklighttoernooi. Na een succesvolle editie vorig jaar, komt het toernooi in 2019 terug voor een nog coolere editie op zaterdag 9 februari. Het concept blijft hetzelfde: Lizards-leden schrijven zich individueel in en nemen het in gemengde teams op tegen andere Lizards-teams. Voor het licht (of het gebrek eraan), de flashy accenten, fluo T-shirts, reflecterende ballen en passende beats wordt gezorgd, jullie zorgen voor een stevige competitie blacklightvolley.

Maar er is meer. Want naast het intern blacklighttoernooi op zatardag 9 februari, is er dit jaar ook een extern toernooi op vrijdagavond 8 februari. Om ook niet-Lizards de kans te geven om deze unieke ervaring mee te maken, kunnen externe ploegen zich inschrijven om de geweldige sfeer van het Lizards blacklighttoernooi op te snuiven. Al zijn Lizards natuurlijk ook meer dan welkom om zich voor dit extern toernooi in te schrijven.

Tweede ronde jeugdcompetitie

De kertsexamens zitten erop en dus kan onze jeugd zich terug gaan focussen op leuke dingen, zoals op de tweede ronde in de competitie. Na een succesvolle eerste seizoenshelft - waarbij onze Jongens U13 A zelfs kampioen speelden - heeft onze jeugd nog heel even de tijd om de batterijen terug op te laden en zich helemaal klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft. De kalenders zijn ondertussen al opgesteld, maar om die voor iedereen zo optimaal mogelijk in elkaar te steken, zullen er in de volgende dagen nog wat aanpassingen volgen. Uiteraard kan je al deze wijzigingen volgen via Twizzit.

Familienieuws: proficiat Joris & Dries

Familienieuws! Afgelopen maand stond voor de Lizards ook in het teken van enkele leuke familiegebeurtenissen.

Op 10 november mocht Joris Panis (Heren C) zijn ja-woord geven aan Jolien. 

Een dikke twee weken later, op 26 november, was het aan Dries Hoeyberghs (Sportief coördinator) om goed nieuws te delen. Hij was namelijk voor de eerste keer papa geworden van het schitterende sterretje Lea.

De Lizards-familie breidt uit

Nog meer leuk familienieuws!

De warmte van een leuke volleybalfamilie is blijkbaar aanstekelijk, want in de eerste helft van dit seizoen groeide het aantal jeugdspelers met maar liefst 20 %. In totaal mochten er meer dan tien meisjes en meer dan vijf jongens zich officieel Lizard beginnen noemen. Op die manier worden de Lizards opnieuw dat tikkeltje groter, warmer en leuker. Welkom in de familie! 

Met dank aan onze sponsors:

Sponsorbanner